Roma, "Notte Sento".




Julia hade rätt, jag laddade upp den på bloggen. Men vad annat kunde jag göra? Det är bland det sötaste jag har sett i hela mitt liv. Gjord med flera tusen stillbilder.


/Antonia

Smoke clove cigarettes and drink Vermouth.

Jag ska få upp den här bloggen igen!

Just nu är T på Dylan, och när hon inte är det så är hon fortfarande... inte på den här bloggen! Så då blir det väl mitt uppdrag.

Problem: har inget att skriva om.



För ett tag sen skulle jag och T försöka hitta en bild som var någorlunda okej på mig. Jag fastnade för den här - och  man ser inte mitt ansikte eller min kropp eller någonting. Är det symboliskt?


/Antonia

Jag tar dig till en godisaffär.

Helgen har varit trevlig, nu sitter jag och pluggar. Eller, "pluggar". Vadå, jag måste ju skriva ett mail till min fransman, right? Och det är ju inte det roligaste man kan göra, så därför måste jag uppdatera mig lite om vad som händer nere i Italien på diverse bloggar först. Jag menar, annars hade jag ju varit taskig mot mina kompisar!

Förresten, "min fransman" betyder inte "MIN fransman", utan det är snubben jag ska bo hos när jag åker till Frankrike med skolan om 10 dagar (!!). Ja, han pratar franska. Nej, jag pratar inte franska. 




Jag saknar Italien... Observera att detta är en mycket gammal bild, sen typ 2005.


/Antonia

Bring it on!

Idag när jag satt på pendeltåget påväg hem satte sig en man i 30-års åldern snett mitt emot mig. Jag reagerade knappt när han satte sig, men efter ett tag tittade jag ditåt och upptäckte att han stirrade på mina ben med en halvt dold missnöjd min. Jag måste erkänna att jag blev förvånad - 1. Stirra inte så jävla uppenbart! 2. Måste du få mig att känna mig som om jag har världens fulaste ben?! Sedan upptäckte jag att det inte var mina ben han tittade på (tror jag...), utan mina naglar. Ja, okej, nagellacket har börjat gå bort och det ser väl inte så jävla attraktivt ut men snälla!
Jag tittade bort, men när jag efter ett tag kollade tillbaka igen satt han fortfarande och stirrade! Jag scannade genast hela honom efter möjliga fel och brister, och satsade på att stirra ner hans byxor, som var något för korta. I mitt huvud tänkte jag mig detta som världens battle - who's gonna go doooown? Han satt säkert och tänkte på om han skulle köpa en ny dammsugare i helgen, men jag satt och bedömde om detta var rätt ögonblick att titta upp och kanske möta hans blick, för att sedan återvända till byxorna. För att visa att I'm on! liksom.
Mitt imaginära battle fortsatte ända hem, då jag gick av. Jag gav hans byxben en sista förintande blick och vände mig om.

Nyss satt jag här med nagellacksborttagningsmedel (jesus vilket ord) och nytt nagellack i högsta hugg, beredd att reparera mina stackars nedstirrade naglar. Sedan kom jag på. Varför i hela friden tar jag mig tid till detta bara för att en ful man med för korta byxor uppenbarligen tyckte att jag skulle det?! NO!! I'M NOT! I'M NOT GIVING IN! THE WAR IS OOON, DAMN IT!


/Antonia

Dirty dancefloors.

Jag sitter och väntar på min italienska. Oj. Nu börjar den. Jag ska ha prov, wish me luck.


/Antonia

Vad är detta för konstigt modebloggs-inlägg? (...)

Klar med min lilla spanska text om någon dokumentär. Den bara skriker "ÄLSKA MIG ÄVEN FAST DET ÄR FEL ÄNDELSE PÅ ALLA ORD! JAG HAR ANSTRÄNGT MIG! LOVE ME! FEED ME!" osv osv.



... Nu ska jag stupa i säng. Det känns som om jag har gått en mil i bara uppförsbacke.


/Antonia (fast det förstod ni väl)

Musik. Obs! Onödigt detaljerat.

Typ allt jag gjort idag har varit musikrelaterat. När jag inte har spelat själv, har jag lyssnat på musik och/eller letat noter. 

Först lyssnade jag på en SKIVA. Händer typ aldrig längre, man lyssnar ju  på iTunes. Sen fick jag för mig att jag skulle spela piano, och här bör tilläggas att jag har tagit lektioner men det var för länge sen, så speciellt duktig är jag inte. Men ja, jag hittade lite gamla noter som jag spelade lite, kollade om jag kunde blues-skalorna osv, försökte hålla improvisations-tekniken igång. Jag tycker att det är mycket lättare att improvisera på piano än på fiol.
Sen letade jag upp noter till ett stycke på internet, och då kom min enorma envishet fram. Det är egentligen alldeles för svårt för mig som inte spelar regelbundet och som inte är speciellt bra alls på vänsterhanden och med basklaven i allmänhet. Men, JAG SKA KLARA DETTA. Spelade tills jag fick ont i fingrarna, då gick jag över till fiol. När jag var klar återgick jag till pianot, och satt hur jävla länge som helst med det förbannade stycket.
Funderade på att ta upp gitarren men ändrade mig, eftersom jag alltid blir så arg när jag gör det. 

Thérèse försökte tvinga på mig Depeche Mode, och blev förtvivlad när jag sa att låten hon skickade lät som en blandning av Robbie Williams och Electric Warrior.


Nu sitter jag och kollar på underbara videos på youtube, med låtar från 70-talet. När jag gick i fyran-femman-sexan var 70- och 80-talsmusik i princip det enda jag lyssnade på, och nu läser vi 70-tal i musiken i skolan. Jag försöker intala mig att den enda anledningen till varför jag sitter och tittar på sånt här är för att jag har prov om det om en och en halv vecka, det är endast i inlärningssyfte, osv osv. ENDAST I INLÄRNINGSSYFTE.




/Antonia

10 låtar jag önskar att jag hade skrivit.

(Utan inbördes ordning. Om det artisten är någon annan än den som skrivit originalet är det för att jag gillar den versionen bättre)

Never Think - Robert Pattinson (& Sam Bradley)
Meat Is Murder - Shout Out Louds
Jag Har Varit I Alla Städer - Håkan Hellström
Those Dancing Days Are Gone - Carla Bruni
Atombomb - Håkan Hellström
What Katie Did - The Libertines
Next Year, Baby - Jamie Cullum
Tiny Dancer - Elton John
Here Comes The Sun - The Beatles
Cosmic Dancer - Electric Warrior


Jätterandom låtar, så ni vet. Typ de 10 första som kom upp i mitt huvud som jag hade velat ha skrivit. Jag hade i och för sig velat skriva I'm Too Sexy med Right Said Fred också, för den är så jävla ironiskt rolig. 
Random inlägg.


/Antonia

Exclamation marks.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


/Antonia

RSS 2.0